Anabilim Dalı Başkanı : Prof. Dr. Oktay TORUL
Telefon : 0464 223 6126 / 1783
Faks : 0464 223 4019
E-Posta : kimya@erdogan.edu.tr

2006 yılında açılan Fen Bilimleri Enstitüsünün 5 anabilim dalından biri olan Kimya Anabilim Dalı, 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında Yüksek Lisans, 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında Doktora programına öğrenci alımına başlamış olup, her yarıyıl belirlenen kontenjanlara göre genç bilim adamlar yetiştirmek amacıyla hizmet vermeye devam etmektedir.

Kimya Bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora programına yönelik eğitim verebilecek 9 profesör, 6 doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi, 3 araştırma görevlisi, 1 Kimyager ve 1 bölüm sekreteri olmak üzere 23 akademik ve 2 idari personel görev yapmaktadır. Bölümde idare ve öğrenci işlerine ilaveten 25 adet öğretim elemanı ofisi, iyi donanımlı 1 adet Analitik Kimya, 1 adet Anorganik Kimya, 1 adet Biyokimya, 1 adet Fizikokimya, 2 adet Organik Kimya araştırma laboratuarı, 1 adet hesaplamalı kimya laboratuvarı, 2 adet Öğrenci laboratuarı, 1 adet katı/sıvı yakıt (akaryakıt, kömür vs.) ve çeşitli gıda analizlerinin yapılabildiği Döner Sermaye Laboratuarı, 1 adet spektroskopi laboratuvarı, 6 adet teknolojik sınıf, 2 adet amfi, 2 adet multimedya salonu, 2 adet lisansüstü sınıfı, 1 adet toplantı salonu, 1 adet cam malzeme, 3 adet kimyasal malzeme odası bulunmaktadır.  Lisansüstü teorik dersler, tam donanımlı multimedya salonlarında veya Lisansüstü eğitimler için hazırlanmış özel sınıflarda yapılmaktadır. Uygulamalı dersler veya Lisansüstü tezi için yapılacak çalışmalar ise bağlı bulunduğu bilim dalı için tahsis edilen araştırma laboratuarlarında gerçekleştirilmektedir. Ayrıca her yıl en az iki defa öğrencilerimizin katılabileceği kalite yönetimi veya laboratuar cihazlarının kullanımıyla ilgili olarak sertifikalı programlar ve çalıştaylar düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz istedikleri taktirde, aylık belirli bir ücret karşılığında çeşitli projelerde çalışmak üzere araştırma laboratuarlarında ya da öğrenci laboratuarlarında çalışabilmektedir. Ayrıca üniversitemizin Erasmus Programı ile, maddi destek sağlanarak, eğitimlerinin bir kısmında yurt dışındaki İtalya, Polonya, Almanya gibi anlaşmalı ülkelerin farklı üniversitelerinde, Farabi Programı ile yurt içindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi gibi anlaşmalı üniversitelerinde devam edebilmektedirler. Kimya lisansüstü programına kayıt yaptıran öğrencilere istekleri doğrultusunda ve seviyelerine göre iki yarıyıl süreyle İngilizce hazırlık kursu verilmektedir. Öğrencilerimizin kendilerini sosyal ve kültürel açıdan geliştirebilecekleri 1 adet öğrenci kantini, 1 adet yemekhane, ücretsiz kablolu ve kablosuz internet olanakları, 1 adet fitness salonu, 1 adet tenis kortu, 1 adet halı saha, çatı katında 1 adet deniz manzaralı ferah dinlenme-çalışma salonu, 1 adet kapalı spor salonu, 1 adet teknolojik kütüphane mevcut olup, dağcılık, tiyatro ve farklı spor etkinliklerine katılım olanakları da sağlanmaktadır.